Novi Sad
30.01.2012.
09:56 > 10:17
Kineska četvrt postaće umetnički centar Novog Sada koji će popuniti evidentan nedostatak adekvatnog prostora za kulturu, kaže gradonačelnik Igor Pavličić.
  • Didi

    14.02.2012 10:54
    dajte molim Vas
    radovi? rekonstrukcija? užas. za nekoliko godina će sve da se raspadne, pa opet nova ulaganja... još jedna investicija iz šupljeg u prazno
  • Ljuska bez kikirikija

    31.01.2012 13:46
    Citiracu komentar od 01:11 • 31.01.2012. Anonimus

    *****Premestite kulturu na Adice, da i oni dobiju kanalizaciju i granitne ploce.*****
    I dodati>: moze i na Sajlovo!! Znas Pavlicicu i oni su deo grada Novog Sada!!!!
  • 1:1

    31.01.2012 00:26
    fair play!
    oni koji se dure da ce buduce lokale dobijati privilegovani ( npr sa partijskom knjizicom ), bolje da se sete kako su ih ti silni majistori dobili.. 90% je islo slobinim partijasima nakon zavrsetka izgradnje mosta slobode.. samo taj koji je bio SPO je bio privilegovan da za kesu ribe najmi lokale.. e sad je doslo vreme na ove druge.. 1:1..
    ps nisam ni u jednoj stranci, tako da je moj komentar informativnog karaktera.. da se zna.. da i oni majistori su dobili svoje u svoje vreme..
    novosadjanin
  • 31.01.2012 00:11
    Premestite kulturu na Adice, da i oni dobiju kanalizaciju i granitne ploce.
  • 31.01.2012 00:09
    @Limanac "pošto nevladina udruženja nisu profitabilne organizacije"
    Kakva je ovo nebuloza? Vi iz NVO stvarno mislite da je dovoljno da nam podelite vesla.
  • Birach

    30.01.2012 19:09
    Citat iz Pavličića: ''Evidentan nedostatak adekvatnog prostora.'' Pa neka sad neko kaže da ga roda nije donela za političara!
  • Limanac

    30.01.2012 19:02
    neprofitni sektor
    Umetnicima ne može grad da daje cene zakupa pod povoljnim okolnostima, pošto bavljenje umetnošći nije profitabilna delatnost. Mogli bi da budu u obavezi da delu socijalno ugrožene dece održavaju radionice ili da na neki drugi način gradu plate svoj boravak u prostorima dobijenom od grada. O plaćanju nema ni govora, pošto nevladina udruženja nisu profitabilne organizacije. Meni je žao češkog magacina, koji je pre dve-tri godine ispražnjen. Najuren je gazda Cirkus, kod kojeg su se više od decenije održavali kakvi-takvi kulturni programi a umesto toga novi vlasnici nisu ponudili baš ni jedan kulturni program u tom prostoru. Sprečili su nekog ko je kako-tako nešto radio, a umesto toga nisu uradili baš ništa.
  • ZoranNS

    30.01.2012 14:44
    Ideja dobra, samo da se neko ne doseti .....
    Ideja dobra, samo da se neko ne doseti da se od ovoga može napraviti dobar biznis, ili neka druga ljudska mizerija.
  • Begečka nana

    30.01.2012 13:41
    I opet, jako lepa ideja, ali, opet se pitam: odakle ti lova, frajeru, odakle ti lova? NS nema novca da sve to finansira kako treba. Da li je opet važno samo da se nešto započne, tek toliko da se koji kum ugradi dok još može i zaradi koju krajcaru, a za dalje - neka drugi vade oči. Umesto da odrede namenu prostora i daju privatnim licima u zakup na određeni broj godina uz određene obaveze ali i beneficije, započinu posao za koji nam nisu objasnili odakle im novac da ga dovedu do kraja. Možda ja nisam u toku, ali, da li neko zna gde možemo da vidimo projekat kako to sve treba da izgleda i koliko će to da košta? Ili je sve to samo prazna predizborna priča?
  • 30.01.2012 13:30
    "Dobra zamisao ali gde ce svi oni silni majstori, stolari, auto limari i mehanicari ?"

    Pa valjda oni poseduju ili zakupljuju mesto gde borave i rade, bas kao sto ce i ti novi zakupci raditi u buduce.
  • Crveni Bozo

    30.01.2012 13:18
    Majstori majstori
    Koliko sam uspeo da shvatim iz konfuznog obracanja gradonacelnika, zanatlije isto ostaju, a popunjavaju se prazni prostori. E sad ono sto nisam razumeo jeste da li se ti raspadnuti prazni prostori izdaju po beneficiranim cenama, daju na upravljanje uz uslov da se privedu nameni, ili se izdaju po ekonomskim cenama? A miloscu gradonacelnikovom ( oni koji to zasluze partijskom knjizicom njegove stranke ili vec ma kakvom uslugom) se nekima uvode beneficije?? Sve u svemu nije losa ideja ali po obicaju cika sa detelinare nema pojma sta u stvari hoce vec mu je neko rekao da je to dobro , pa posto nije njegova ideja ne ume ni da objasni..
  • sweetheart

    30.01.2012 12:27
    hahahaha...vodovod, kanalizacija, behaton...i moze da pocne kulturna revolucija...
  • novosadjanka

    30.01.2012 11:56
    da li je...
    Kineska cetvrt? a sta ce biti sa zgradom tzv. Ceski magacin? Da li je to buduci prostor neke koncertne dvorane?
  • Jazz

    30.01.2012 11:48
    Dobra zamisao ali gde ce svi oni silni majstori, stolari, auto limari i mehanicari ?
  • Tiristor

    30.01.2012 11:13
    Ček da prebrojim... trebalo im je 40 dana da smisle kako da se izvuku iz nebranog grožđa. Loše, loše. Slab nam je kalibar novosadskih politikanata. Zna li neko šta će biti sa ljudima koji su sad useljeni u Kineskoj Četvrti? Dve muve jednim udarcem? Možda su nam politikanti mali kalibar, ali kanda pucaju duplo.
  • 30.01.2012 10:37
    Ha Ha Ha Ha
    Kako providno! Prvo je postavio dva ležeća policajca gde im nije mesto (kao fol idu klinci koji su na rolerima "da piju vodu"), onda se naprasno počeo obnavljati jedan od prostora i onda su dovezli mehanizaciju i krenuli sa behatoniranjem, ups, izvinte "popločavanjem"! Koga vi farbate....To je kao i onaj "most" prema Ribarcu. Koji su ovo foliranti to ni Baron Minhauzen ne bi provario! Potemkinova sela pravite!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna